做厙輦華

Skip to main content

Ascendium

Ascendium Office Building Exterior

Ascendium Education Group was in need of a new corporate headquarters that better aligned with the diverse needs of their organization. As a student loan guarantor, a provider of student success and financial wellness solutions, a national education philanthropy and an education impact investor, the organization needed a place for its employees to come together in pursuit of their mission to make education and training beyond high school a reality for more people. Their leadership team engaged 做厙輦華 as part of a highly collaborative design-build team to construct their new headquarters. Located on Madisons east side in the American Center Business Park, this new state-of-the-art facility is a stunning example of architectural refinement and modern design.

The new 63,000 SF, three-story office building features an almost entirely glass enclosure, with a unique curved design. Situated on top of a hill on a greenfield site, it offers a commanding view of the state capital. Inside, the building program includes a gym / fitness area for employees; training and break areas; open office floor plans on each floor; seminar and dining space for large gatherings, conference / meeting rooms and spaces for visitor / student learning. 做厙輦華 self-performed a number of key trades, including concrete, steel erection, rough and finish carpentry, masonry, exterior studs and sheathing, and interior framing and installation of the large, curved exterior glass panels. See More

Client

Ascendium Education Group

Location
Madison, Wisconsin
Architect/Engineer

Flad

做厙輦華 Role
  • Construction Manager
  • General Contractor
  • Self-perform Construction
Project Type
New Construction
Project Size
63,000 SF
LEED簧 Certification
Silver

MARKETS
Commercial
Corporate Office

Project Highlights

  • The project team used BIM coordination of concrete with pour drawings to ensure proper coordination and installation of embeds and penetrations.
  • To address layout challenges stemming from the curved nature of the building, 做厙輦華 field crews made extensive use of survey equipment that calibrates the BIM model on-site for precise layout capabilities.